Turunkan Kolesterol Semudah ABC?

Anda susah hati kerana paras kolesterol yang tinggi?….Jangan bimbang, baru-baru ini Shaklee telah mengeluarkan satu produk yang sangat bagus untuk menurunkan paras kolesterol. Betulkah semudah ABC? Jom kita berkenalan dengan produk ini iaitu Phytocol-ST.

Phytocol ST jpg

Apa itu Phytocol-ST?

Phytocol-ST ialah suplemen anti-kolesterol yang mengandungi phytosterols iaitu sebatian sterol dan stanol dari tumbuh-tumbuhan yang serupa dengan kolesterol. Sterol tumbuhan telah terbukti mampu menurunkan paras kolesterol dalam darah seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung koronari dan strok termasuk masalah tekanan darah tinggi, penyakit hati dan masalah kesuburan.

Slide33

Apa itu Phytosterols?

Phytosterols (molekul hijau) akan membentuk lapisan disekeliling kolesterol (molekul kuning) lalu menghalangnya dari menyerap kedalam salur darah. Kolesterol yang tidak diserap ke salur darah akan disingkirkan dari tubuh.

Oleh itu, apabila kolesterol dalam salur darah berkurangan, paras kolesterol akan menurun dan penyakit seperti penyakit jantung koronari dan strok dapat dicegah. Masalah kegemukan akibat kolesterol juga dapat diatasi.

Ini adalah cara untuk mencegah masalah kolesterol secara semulajadi yang paling selamat.

phytocol5Dengan melihat kepada rajah di atas amat jelas sekali sterols membantu memerangkap kolesterol keluar dari badan dari memasuki salur darah.

Video ini juga dapat membantu anda faham dengan lebih jelas fungsi sterol dalam Phytocol-ST ini. Jom layannn…..

Phytocol-st ini sangat membantu untuk mengurangkan paras kolesterol. Melihat kepada gaya hidup kita yang mewah dengan pelbagai jenis makanan, sangat terdedah kepada peningkatan koelestrerol.

commentWaaahhh…tengok makanan pun menyelerakan…ini adalah antara penyebab peningkatan paras kolesterol. Selain itu faktor merokok, tekanan dan minuman keras. Faktor pemakanan adalah perkara yang susah nak dielakkan. Adab budaya kita di Malaysia apabila menyambut musim perayaan memang tidak dapat dipisahkan dengan pesta makanan. Oleh itu sangat penting kita mengambil langkah berjaga-jaga untuk memastikan kesihatan kita terjamin.

Slide07Bagaimana dikatakan Semudah ABC?

Jom atasi masalah kolesterol dengan cara mudah.

 

A = Ambil Phytocol-St 2 biji sebelum makan 2 kali sehari

B =  Berkira-kira mengambil makanan jangan sampai termuntah

C = Cuba lakukan senaman seminggu sekali

InsyaAllah jika dilakukan secara konsisten anda pasti tidak akan kecewa. Jangan berputus asa jika tidak tercapai target. Penurunan paras kolesterol sedikit tetapi berterusan adalah lebih baik.

Setiap kita perlu menjaga kesihatan terutamanya paras kolesterol. Ini kerana kesan daripada kolesterol tinggi akan menyebabkan pelbagai masalah.Yang paling bahaya ialah penyakit jantung yang diketahui ia membunuh secara senyap

Sayangi ahli keluarga kita dengan sama2 menjaga kesihatan. Selagi kita diberi pilihan…tentulah kita ingin buat pilihan yang terbaik.

Boleh baca juga:

Macam mana nak dapatkan produk ini? Senang saje klik order online.

order

Sebarang belian dekat www.rahsiaummi.com, anda berhak mendapat konsultansi percuma dari saya. Sebarang persoalan boleh hubungi saya:

Whatsap / Sms : 019 965 6193

Fanpage : Rahsia ummi

SID : 908037

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge