Supplemen Untuk Jantung

Hari ini biasa sangat kita dengar orang ada penyakit jantung. Sakit jantung tidak kira usia muda atau tua. Malah kanak-kanak pun ada yang mengalami penyakit jantung. Satu penemuan baru dalam Shaklee yang dilancarkan pada tahun lepas 2013 iaitu CoQHealth, supplemen untuk jantung. Berita baik untuk pengidap sakit jantung dengan pelancaran supplemen hebat ini.

jantung

Diketahui, penyakit jantung adalah pembunuh no 1 kepada rakyat Malaysia. Keperluan kepada supplemen ini adalah sangat penting. CoQHealth dapat membantu menyokong jantung sihat dan menangani masalah kardiovaskular.

CoQHealth

Kehebatan CoQHealth Shaklee. Mengandungi kesemua perubatan semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau. CoQHealth ini didatangkan dalam bentuk kapsul dengan bantuan minyak soya bagi memastikan penguraian serta penyerapan yang maksimum dalam sistem tubuh badan ketika diambil.

1 biji kapsul  sehari selepas makan, ia mampu menyokong penghasilan tenaga bagi jantung, meningkatkan peredaran serta membantu menambah dan mengekalkan paras CoQHealth di dalam darah serta juga kaya dengan lain-lain kebaikan.

Apa itu CoQ10?

CoQ10 ialah Ccoenzyme Q10 iaitu sejenis enzim yang dikaitkan dengan pencegahan serangan sakit jantung.

Ia adalah nutrisi larut lemak yang ditemui secara semulajadi dalam setiap tubuh kita untuk fungsi sel yang baik, terutama pada organ-organ yang bekerja keras seperti jantung, hati, pankreas dan buah pinggang

Coenzyme Q10 bertindak seperti ‘spark plug’ bagi sel menukarkan makanan kepada tenaga untuk fungsi sel. Sel tubuh kita membakar gula dan lemak dari makanan, dan CoQ diperlukan dalam proses ini. Proses penghasilan tenaga inilah yang membolehkan jantung berdegup dan organ lain berfungsi . Tanpa enzim ini sel-sel tidak dapat menghasilkan tenaga.

Tubuh kita menghasilakan CoQ10 sendiri, tapi penghasilannya makin menurun bila kita makin meningkat usia. Antara faktor lain penyebabnya ialah corak pemakanan, pendedahan terhadap radikal bebas dan penggunaan ubat-ubatan.

CoQ10 membantu mengukuhkan otot-otot jantung, menyokong keupayaannya mengepam darah sekaligus memperbaiki aliran darah.

Ia juga bertindak sebagai antioksidan yang kuat dan membantu melindugi arteri dari pengoksidaan kolesterol LDL yang menyebabkan penyumbatan salur darah.

coqhealth

 Kebaikan CoQ10

  • Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
  • Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

Fakta yang perlu diketahui

  1. 1 kapsul CoQHealth Plus = 28mg CoQ10 = 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli
  2. CoQ10 +Vitamin E = mengukuhkan antioksidan yang terdapat daam vitamin E. CoQ10 bantu kitar dan jana semula vitamin E untuk memberi perlidungan antioksidan berterusan terhadap sel tubuh
  3. Ekstrak teh hijau- menyokong kesihatan endothelium (lapisan tisu antara kapilari darah & jantung)
  4. CoQ10 dari kaedah penapaian yis semulajadi
  5. Tanpa gluten

Berdasarkan fakta-fakta yang hebat ini, semestinya CoQhealth adalah supplemen untuk jantung yang terbaik. Apa lagi boleh  try dulu, baru tengok hasil nya. Belum cuba, belum tahu. Kesihatan dalah aset yang paling berharga. Jaga jantung anda.

 order

Whatsap / Sms : 019 965 6193

Fanpage : Rahsia Ummi

Facebook : Wan Norasiah

SID : 908037

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge