Shaklee Effect

Hari ini saya nak menulis entri tentang shaklee effect / kesan shaklee kepada saya. Sememangnya shaklee memberi kesan kepada  saya. Sebenarnya banyak yang saya nak cerita tetapi saya nak fokus kepada 5 kesan utama supaya tidak berjela-jela ceritanya. Bermulanya terjebak dalam shaklee ini pada hujung tahun 2012. Emmm cepatnya masa berlalu sekarang dah hampir 2 tahun saya bersama Shaklee di bawah bimbingan Adilah Manaf Celikvitamin.

shaklee

Kesihatan

Kesihatan sangat- sangat terkesan. Walaupun saya mempunyai 4 orang anak, sekarang rumah saya tidak ada lagi ubat-ubat klinik seperti ubat demam, ubat batuk, antibiotik, penadol dan sebagainya. Berbanding dahulu, dalam peti penuh dengan ubat –ubat anak sebab selalu pergi klinik. Sekarang Alhamdulillah….kesihatan mereka lebih baik. Mereka  jarang demam, batuk atau selsema yang teruk. …kami sekeluarga  memang mengamalkan makan supplemen setiap hari untuk keimunan badan.

Bisnes

Tanpa  sedar saya menjadi bisneswoman. Dulu memng ada cita-cita nak berniaga, tetapi tidak tahu nak berniaga apa. Asalnya supplemen ini untuk keperluan untuk banyakkan susu badan sahaja…namun perkongsian dengan rakan2 menjadikan ia satu bisnes yang menyeronokkan. Tambahan bonus shaklee dalam bentuk wang tunai ,15 hb setiap bulan mesti dah ready dalam bank. Bermula bonus Rm25, ia  berkembang menjadi banyak angka. Usaha lebih, kita akan dapat lebih. Bukannya  goyang kaki dapat duit yer….

Blog

Dalam shaklee saya berada dalam group Adilah Manaf Celikvitamin yang sangat terkenal dalam dunia Google Celikvitamin.com. Kami anak2 didiknya diajar pelbagai ilmu sehingga lahirla Rahsiaummi.com.  Saya memnag sangat2 teruja bila mempunyai blog sendiri. Berkongsi pengalaman dan kebaikan semua orang dalam blog. Tak jangka sebenarnya saya akan ada blog sendiri yang sememangnya saya ni lambat sikit menguasai ilmu it ini…Alhamdulillah semuanya mudah jika kita berkehendak.

Amalan Rohani

Sebelum ni saya ada juga join beberapa bisnes MLM, tetapi shaklee lain dari lain. Kenapa? Sebab kami dididik tidak hanya memajukan diri dalam bisnes tetapi amalan kerohanian sangat-sangat dititikberatkan….master checklist. Itulah perkara2 yang perlu dipraktikakan oleh anak didik shaklee. Amalan mambaca quran, solat tahajjud, solat dhuha, perkara2 yang  bukan menjadi rutin kita, Alhamdulillah sama2 dipraktikkan. Tidak boleh buat semua, buat yang kita mampu, jangan tak buat langsung. Hal ini  sangat 2 memberi kesan kepada saya . Setiap kali dapat bonus selalu diingatkan zakat dan sedekah. InsyaAllah matlamat kita kaya di dunia dan kaya di akhirat.

Harapan

Harapan saya dengan shaklee, semoga  mampu membantu semua orang dari segi kesihatan dan kewangan.  Bagi mereka yang mengutamakn kesihata boleh teruskan consume dengan supplemen semula jadi ini. Bagi mereka nak  mencuba bisnes shaklee ini pun boleh join group kami. Kami di bawah Adilah Manaf  dan suaminya Fahmy Shuhaimi berada di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Walaupun tak pernah berjumpa kami amat rapat, saling bantu membantu seperti adik-beradik. Jangan segan-segan untuk menyertai kami ok….. jumpa lagi….

Whatsap / sms : 019 965 6193

Fanpage : Rahsia Ummi

Facebook : Wan Norasiah

SID : 908037

COD : Kampar, Batu Gajah, Simpang Pulai, Ipoh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge