Set Resdung Shaklee Sebagai Rawatan Penyakit Resdung

Penyakit resdung tidak asing lagi di kalangan kita. Bukan orang dewasa saje yang ada resdung, golongan kanak-kanak juga ada yang menghadapi masalah resdung ini. Pelbagai ikhtiar dibuat untuk mengatasi masalah resdung

Dalam Shaklee sangat disyorkan Set  Resdung Shaklee untuk membantu masalah yang dihadapi. Dalam istilah sains, resdung dikenali sebagai sinusitis.

Ramai yang mengambil mudah penyakit resdung ini. Sedangkan hakikatnya resdung jika dibiarkan ia akan menyebabkan komplikasi kepada otak dan boleh membawa maut.

Apa punca resdung berlaku?

Terdapat beberapa sebab berlakunya resdung. Antaranya ialah:

 1. virus
 2. bakteria
 3. struktur hidung yang berbeza
 4. alahan
 5. merokok
 6. udara tercemar dan bahan kimia
 7. kekurangan air
 8. pencemaran
 9. polip hidung
 10. mandi di kolam renang

Melihat kepada punca berlakunya resdung ini, mudah sangat orang ramai mempunyai resdung. Bergantung kepada pertahanan badan seseorang. Apa-apa pun ikhtiar itu penting untuk mengurangkan resdung dan seterusnya hilang terus resdung tersebut.

Di bawah dikongsikan kisah pesakit resdung yang takut kehilangan hidung

[KERANA TAKUT HILANG HIDUNG SAYA IKHTIAR DENGAN SET RESDUNG SHAKLEE]
.

Nama saya Nurhafizah Zamri .saya berumur 29 tahun dan sebagai surirumah sepenuh masa ..saya mengunakan Shaklee sejak 2 tahun yang lepas akibat kulit kusam selepas bersalin dan resdung yang agak menganggu setiap pagi hari2 saya sejak dari sekolah lagi.
.

Setiap pagi akan kedengaran disetiap ruang rumah kelas ataupon tempat kerja saya bersin setiap pagi ..arhhhh malunya ..tidak boleh dibayangkan.
.

Bukan itu sahaja resdung yang saya alami juga mengakibatkan saya alah pada habuk dan makanan. Bukan pada makanan laut seperti sotong udang dan ketam sahaja malah pada semua makanan seperti ayam dan ikan yang tidak fresh juga akan menyebabkan saya mengalami kegatalan pada hidung dan mata. Yang lagi teruk mata saya akan membengkak, berair dan gatal kemerahan dengan teruknya.
.

Boleh bayangkan tak saya juga tidak boleh membeli ayam di Tesco kerana ayam-ayam disana sudah tidak segar lagi. Pasar malam adalah hanya tempat saya membeli makanan basah .
.

Oleh kerana takutkan kehilangan hidung yang sering diperkataan saya mula cuba mencari penawar untuk permasalahan saya.
.

Untuk permulaan saya hanya mengamalkan vitamin C sahaja dah sebulan kemudian baru lah menambah Alfalfa sebagai 1 set resdung.
.

Saya konsisten makan dalam sebulan dan telah menunjukan tidak balas bahawa saya tidak lagi bersin diwaktu pagi dan mengalami kegatalan pada mata dan hidung saya.
.

Saya juga boleh makan makanan laut tanpa berpantang lagi seperti selalu. Alhamdulillah ..akhirnya saya keluar dari masalah saya yang menghantui saya bertahun-tahun lamanya sejak dari sekolah lagi .
.

Terima kasih Allah..

Pada mereka yang mengalami masalah seperti saya anda boleh mencubaSet Resdung Shaklee ini kerana ia sangat berkesan. Saya yakin ia juga berkesan pada anda.

Set Resdung Shaklee Sebagai Rawatan Penyakit Resdung

Mempunyai 3 kombinasi yang sangat efektif
Vitamin C
 • memastikan proses pemulihan metabolisme dalam tubuhberfungsi dengan baik dan sempurna
 • berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit
Alfafa
 • berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung
 • alfafa mengandungi klorofil dapat mengurangkan tahap keradangan daripada alergi, gegata dan resdung

B complex

 • kandungan B6 dan B complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan
 • bertindak sebagai anti stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkankesakitan di bahagian muka

Ikhtiar tanpa putus asa. Jom cuba set Resdung Shaklee yang semulajadi tanpa dadah. Belum cuba…belum tahu. Order klik saje pada gambar.

Apa-apa pertanyaan boleh wasap saje sekarang. InsyaAllah saya akan respon secepat mungkin

 

 

 

 

2 thoughts on “Set Resdung Shaklee Sebagai Rawatan Penyakit Resdung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge