Sebab Pesakit Thalassemia Tidak Boleh Ambil Vitalea Iron Formula Shaklee

Apabila mendapat pesanan supplemen Vitalea iron Formula dari customer, saya akan interview dulu  customer tersebut. Ini adalah sangat penting kerana untuk memberikan servis yang terbaik untuk customer.

Bagi pesakit Thalassemia memnag tidak disarankan mengambil Vitalea Iron Fomula ini malah diberi peringatan yang tegas tentang hal ini.

shaklee-vita-lea (1)

Kenapa Pesakit Thalassemia Tidak Ambil Vitalea Iron Formula ini?

Penyakit Thalassemia adalah berkaitan darah. Pesakit Thalassemia mempunyai kecacatan pada sel darah merah mereka kerana hemoglobin yang terdapat pada sel darah merah ini tidak terbentuk dengan sempurna. Hemoglobin ini mengandungi zat besi yang bertugas untuk mengangkut oksigen ke seluruh pelusuk badan manusia.

 

Disebabkan oleh ketidaksempurnaan hemoglobin ini, apabila sel darah merah pecah, ia juga turut akan pecah dan meninggalkan sejumlah zat besi atau iron yang banyak di dalam darah. Zat besi yang tidak dapat dikeluarkan dari dalam badan akan menyebabkan badan menjadi lemah dan pembesaran yang tidak teratur.

 

Jadi, sebab itulah Vitalea Shaklee tak disarankan kepada pesakit Thalassemia. Ini kerana salah satu jenis galian yang terdapat dalam multivitamin dan multimineral ini ialah iron atau zat besi yang boleh memburukkan lagi keadaan pesakit Thalassemia ini.

 

Itu sebab penting customer mendapat konsultansi yang lengkap untuk mengambil sebarang supplemen. Apa2 akibat daripada pengambilan yang tidak betul, customer sendiri yang akan tanggung. Oleh itu carilah pengedar yang bertanggungjawab dan boleh dipercayai.

 

Bisnes kerana ingin tolong orang ramai mendapat kesihatan yang baik. Bukan keuntungan semata-mata. Upline saya selalu berpesan bisnes sebagai cara kita tolong orang dan bisnes dengan ikhlas. Hanya Allah yang menyembuh dan mengizinkan. Kita berikhtiar saje.

Sebenarnya pesakit Thalassemia boleh mengambil supplemen lain untuk hidup lebih sihat dan bertenaga. Supplemen untuk Pesakit Thalassemia ialah b complex, Vitamin E, Ostematrix dan Esp

 

Jangan tunggu masa terbaik untuk buat keputusan bagi mendapatkan SUPPLEMEN SHAKLEE TETAPI jadikan masa ini adalah masa yang terbaik untuk anda buat keputusan mencuba supplemen   Shaklee sebelum segalanya terlambat.

Whatsapp: 019 965 6193

FB : Wan Norasiah

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

COD : Kampar – Gopeng – Batu Gajah – SimpanPulai – Ipoh

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge