Sakit Tumit

Assalamualaikum….hari ni saya nak bercerita tentang sakit tumit. Asalnya datang cerita tumit ni bila ada pertanyaan dari seorang kawan. Setakat ni saya belum lagi mengalaminya. Suatu malam saya dapat whatsap dari seorang kawan  yang juga regular customer saya tentang tumitnya. Beliau mengalami sakit tumit yang kronik jugak la. Terus beliau jadi testimoni saya.

sakit tumit

Daripada cerita kawan saya ni, beliau berasa sangat sakit pada tumitnya. Berdenyut2 terutamanya apabila bangun pagi. Sehinggakan nak berjalan, pijak lantai pun sakit. Huhu…teruk jugak yer. Boleh bayangkan bangun pagi keadaan kesihatan kita macam tu…habis mood di awal pagi.

wpid-2014-10-02-04-58-00-1.png

wpid-2014-10-02-04-58-18-1.png

Sebenarnya dia berasa sakit  hampir 2 minggu tetapi baru bercerita dengan saya. Dia duk selidik sendiri kenapa tumit dia sakit. Biasa orang yang ada sakit tumit ni sama ada berat badan makin bertambah atau pakai kasut yang tidak selesa.

Bila bersembang dengan dia, pakai kasut pergi kerja seperti biasa bukannya baru tukar kasut baru. Malah berat badan pun maintain…..emmm mungkin faktor usia kot….sebenarnya nak tahu lebih jelas kena jumpa doktor. Kami pun tak pasti apa puncanya, namun yang paling penting  ialah cara untuk kurangkan atau hilangkan saki tumit

Saya mencadangkan supplemen ostematrix. Seperti yang kita tahu ostematrix adalah termasuk dalam set sendi. Ostematrix  mengandungi kandungan kalsium dan bahan-bahan lain yang diperlukan oleh tulang.

shaklee alfafa

Malam nyer terus saya syorkan beliau makan 4 biji sebelum tidur. Tapi banyak sangat katanya takut…..jadi kurangkan dos mana yang dia berani makan. Takut berlaku healing crisis.  Kita hanya berikhtiar, Allah jua yang mengizinkannya.

Alhamdulillah pagi esok jumpa di tempat kerja, dari jauh dah tersenyum lebar. Bangun pagi tumitnya tak sakit lagi…jalan pun  tak snget2 dah. emmm ok…..title doktor shaklee berkesan rupanya…kihkih…kita hanya ingin berkongsi kegembiraan dengan semua orang. Belum cuba belum tahu.

Info berkaitan:

Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada saya

order

Whatsap/sms : 019 965  6193

Fanpage : Rahsia Ummi

Facebook : Wan Norasiah

COD : Kampar, Batu Gajah, Simpang Pulai, Ipoh

2 thoughts on “Sakit Tumit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge