Cara Mudah Sembuhkan Luka Jahit Bersalin

Adakah anda pernah mengalami luka bersalin yang banyak? Semestinya doktor dan nurse akan jahit pada luka tersebut…sememangnya ibu yang bersalin normal, itu yang paling ditakuti. Soalan yang wajib ditanya doktor ” banyak ke jahit doktor?”

Redha saje apa yang berlaku asalkan ibu dan baby sihat. Itulah besarnya pengorbanan ibu. Itu sebab kedudukan ibu tinggi dalam agama Islam…Susah mengandung, susah beranak, susah dalam pantang dan susah menjaga baby. Bagi suami2 di luar sana, bantu dan sokonglah isteri anda…
Cerita tentang jahitan lepas bersalin, ngeri rasanya. Namun ibu2 jangan takut….mesti ada ikhtiar…jangan seksa diri  sendiri.
Disini saya kongsikan kisah Puan Ainul Fadzilah yang mungkin sama kisah dengan puan-puan sekalian.
TESTIMONI 1: AINUL FADZILAH
.[LUKA JAHIT BERSALIN TERBUKA SAMPAI TAK BOLEH JALAN, TAK BOLEH DUDUK]
.
Bersalinkan Maryam secara normal dan vacum. 2 hari sakit tak dapat tidur, seminggu di hospital, 2 kali induce.

Sehari balik dari hospital, maryam demam panas dan kuning naik tinggi. Jadi kena masuk nicu.

5 hari dia di NICU, Ainul ulang alik 2-3 kali ke DEMC setiap hari untuk hantar susu.

Jahit kat bawah yang ” banyak” belum sembuh.. asyik bergerak ke sana sini sampai 1 tahap ainul nak berjalan pun sakit giler. nak duduk lagi la. sampai dalam kereta menangis dekat husband sebab tak boleh nak duduk pun. nak duduk pun takut. huhuu

Ya ALLAH sakitnya.

Nak duduk sakit..

Nak berjalan lagi la sakit..

Sampai nak duduk menanges.. huhuhu

Last pilihan Ainul makan VIVIX. dulu rasa vivix ni MAHAL la. Tapi bila dah SAKIT , MAHAL dah tak nampak dah. Yang PENTING sakit hilang.

3 Hari konsistent makan setiap hari….

ALHAMDULILLAH.. lega sangat. Dah takde pedih, sakit nak duduk, berjalan. Siap boleh pakai seluar
.

BONUS lagi bila makan vivix semasa berpantang ni:

1. SUSU MERIAH. memang dalam pantang susu memang banyak. tapi kali ni ‘ lain sangat ‘ .. sampai demam pulak bengkak susu. Alhamdulillah dapat bayak buat stok ebm untuk anak.

2. Darah kotor berketul ketul keluar. cerita dekat akak mengurut. dia cakap bagus darah tu keluar. darah tu kalau tak keluar bahaya. bahaya kalau darah nifas ni tak keluar betul betul. keluar habis. pernah baca darah nifas yang tak bersih boleh jadi kanser.

3. Badan rasa segar, sedap la orang cakap. takde la lemau semacam. badan bertenaga. boleh uruskan anak anak walaupun pantang sendiri. muka pun tak pucat sebab peredaran darah berjalan lancar
.

Kalau rasa set berpantang banyak bebenor nak kena telan, ambil je vivix ni je rasanya dah cukup. ALL in 1.

Memang berbaloi makan vivix masa pantang. Sangat puas hati. Next berpantang pun akan pastikan vivix ada pada hari pertama bersalin nanti. baru la luka cepat sembuhkan

Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya.

Terima kasih sebab kembalikan senyuman saya.

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Image may contain: 5 people, people smiling

Kenapa Vivix??

Vivix merupakan sirap antioksidan. Kenapa vivix ini hebat hingga dikenali sebagai tonik ajaib? Apa kandungan dalam vivix? Kehebatan vivix ini bergantung kepada kandungan dalamnya Vivix mengandungi RESVERATROL Resveratrol adalah sejenis polyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan

Read more http://www.rahsiaummi.com/?s=vivix

Vivix boleh terus order di sini

Apa-apa boleh hubungi saya

Whatsapp: 019 965 6193

FB : Wan Norasiah

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

COD : Kampar – Gopeng – Batu Gajah – Simpang Pulai – Ipoh

 

4 thoughts on “Cara Mudah Sembuhkan Luka Jahit Bersalin

Leave a Reply to Shikin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge