Cara Buat Passport

Setelah 7 tahun baru selongkar balik passport…huhu..

Rupanya sekarang sambung passport mesti 5 tahun…xde dah 2 tahun…

20161004_200217

Emm…dalam tempoh 5 tahun tu kena guna sekurang2 nya 2 kali baru xrugi…rm200

Mula terfikir…kena do something untuk untuk pergi ke destinasi impian

Yes…kena ada tabung travel..
Sebelum ni tak pernah fikir plak nak buat tabung untuk satu family bercuti…

Target sementara passport boleh guna
Usha2 dengan Wan Rubiah…jom Jepun kita haha..

Pasni kena add friend yang ada pengalaman je Jepun

Follow blog2 yang travel dengan anak kecil

Ishh…xsabar la plak
Yang pasti 10% bonus shaklee setiap bulan kena masuk tabung

Nasib ada income kedua😎😎

Jom sape nak ikut

#tsunamishaklee
#8celle t
#shakleeipoh

Di sini langkak2 nak buat passport

1.Datang ke Pejabat imegresen

2.amik nombor

3.ke kaunter bila no dah naik

4.berikan ic

5.isi borang

6. Ready nak amik gambar

7.diberikan slip untuk tunggu sejam

8.masa untuk ambil passport tengok betul2

9.petgi ke kaunter bayaran dan ambil passport

10.bayar rm200 untuk tempoh 5 tahun

Mudah kannn…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge