Cara Atasi Kulit Berminyak Dengan Cara Mudah

Adakah anda alami masalah kulit yang sangat berminyak? Rasa tidak selesa….Rasa rendah diri. Jangan risau, shaklee ada penyelesaiannya.

kulit berminyak

Untuk tahu cara penyelesaiannya, kita perlu tahu punca berlakunya kulit wajah bermiyak. Di sini disenaraikan punca berlakunya kulit berminyak.

7 PUNCA KULIT WAJAH BERMINYAK!

Tips ini untuk lelaki atau wanita bila minyak berlebihan pada wajah wajah akan lebih cepat mengumpul bakteria dan akan tumbuh jerawat. Jadi berhati hati dengan makanan yang tidak seimbang

1⃣Makanan Yang Dimakan

kadar lemak dan kolestrol tinggi. Bila berlebihan mengkonsumsinya, tanpa kita sedar kadar minyak dalam tubuh akan semakin meningkat. Kekurangan nutrisi dan vitamin juga dapat menyebabkan kulit berminyak.
.
2⃣Kosmetik
Berhati-hatilah memilih kosmetik, bila salah menggunakan produk boleh merosakkan kulit, apalagi zaman sekarang kosmetik dipasaran mengandungi zat kimia berbahaya.
.
3⃣Pola Hidup Tak Sihat
Tidur tidak teratur adalah kebiasaan tidak baik yang dapat membuat minyak pada wajah mengumpul.
.
4⃣Faktor Keturunan
Bila orang tua memiliki wajah yang berminyak, dan kulit wajah anda juga berminyak. Itu berarti wajah berminyak anda disebabkan oleh faktor keturunan.
.
5⃣Ketidak Seimbangan Hormon
Ketidak seimbangan hormon selalu dialami oleh perempuan pada masa pubertas dan dalam keadaan hamil, hal tersebut dapat menjadi penyebab kulit wajah menjadi berminyak.
.
6⃣selalu Stress
Semasa awak stress, Produksi hormon kortisol akan meningkat sehingga produksi minyak dari kelenjar minyak pon akan meningkat. Ini menyebabkan tubuh anda menghasilkan minyak berlebih dan membuat wajah anda berminyak.
.
7⃣Peningkatan Suhu
suhu meningkat boleh menyebabkan produksi minyak dalam tubuh meningkat. musim panas , kulit dapat lebih cepat berminyak. Sehingga wajah anda terlihat mengkilat kerana berminyak.
.
.
Dah tau kan punca dia apa lagi Tag sahabat awak mana tau mereka ada masalah kulit yang sama. Sekurang kurangnya kita tau punca dulu baru cari jalan penyelesaian. Ok.

nak kulit bebas cela?. jom guna Youth!

Cara yang paling mudah untuk atasi masalah kulit berminyak adalah dengan menggunakan set penjgaan kulit Youth Shaklee. Dijamin semua punca di atas dapat dikurangkan dengan memiliki full set youth skincare.

Youth Shaklee terdiri daripada beberapa produk

Youth Shaklee Skincare Produk Penjagaan Kulit

 

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda.

Bahan-bahan Utama
Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.

PERFECTING SKIN TONER
Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia, diri anda yang lebih cerah, berseri. Lakukan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisibersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.

Bahan-bahan Utama
Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Meremajakan.

YOUTH ACTIVATING SERUM
Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex kami yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

Bahan-bahan Utama
YOUTH Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul.

AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF 50
Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.

Bahan-bahan Utama
SPF 50, Vital Repair+® Complex, Muscadine Grape Extrac

ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT
Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit andasemasa anda tidur. Campuran botanikal khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama
Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus

 

RADIANCE C + E

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama rejimen penjagaan kulit anda selepas menggunakan serum.

Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan-bahan Utama
20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi
Untuk penggunaan selama 60 hari.

radiance C and E

Semua bahan ini disapu pada bahagian luar badan. Mudah dibawa  dan sangat berkesan. Youth dihasilkan melalui kajian dan selamat dari bahankimia yang merbahaya.

Usah berkira untuk reward diri sendiri. Jika kita sendiri  tidak hargai diri kita, siapa yang nak hargai diri kita. cantik dalam dan cantik luaran perlu seiringan…Anda boleh order full set youth di sini

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya melalui wasap. Klik saja di sini

FB : Wan Norasiah

Tel: 0199656193

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

COD : Kampar – Gopeng – Batu Gajah – Simpang Pulai – Ipoh

1 thought on “Cara Atasi Kulit Berminyak Dengan Cara Mudah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge