Atasi Masalah Kolesterol

‘Kolesterol tinggi??? Macam mana doktor nak turunkan kolesterol?’ ‘Control makan’…kata doktor . Itulah perbualan biasa jika seseorang mengalami tahap kolestrol yang tinggi. Janagn ingat orang yang berbadan besar saje tinggi kolesterol, orang kurus pun ada juga. Bukan saiz badan yang menentukan tahap kolesterol. Jom kita explore cara untuk atasi masalah kolesterol.

kolesterol

Kawal pemakanan

Kenapa perlu kawal makanan? Memang Malaysia terkenal dengan pelbagai jenis makanan. Kita mewah dengan makanan tambah2 di musim perayaan. Jadi amat payah la nak control makan. Untuk sihat kita mesti berpantang dari segi makanan tertentu. Betul seperti akhlak Rasulullah makan apabila lapar dan berhenti akan sebelum kenyang. Jika diamalkan sunnah ini memang kita akan mempunyai badan yang sihat

makanan tinggi kolesetrol

Disebabkan ramai yang tidak boleh mengekang nafsu makan, shaklee dengan berbesar hati telah melancarkan satu lagi produk untuk membantu mengawal kolesterol iaitu Phytocol-ST. Produk ini baru saje dilancarkan pada Jun 2014.

Phytocol ST jpg

Apa kandungan Phytocol-ST?

Supplemen ini kaya dengan fitosterol.

Bagaimana fitosterol berfungsi?

Dengan bahasa mudahnya fitosterol ini berfungsi dengan cara berganding dengan kolesterol ‘baik’ (HDL) untuk menyerap kolesterol ‘jahat’(LDL) yang tidak diperlukan. Fitosterol ini berfungsi menyerap kolesterol LDL yang berlebihan dalam tubuh. Lebih banyak kandungan fitosterol dalam badan, lebih cepat kolesterol dapat dikurangkan.

Terdapat  juga kandungan fitosterol ini dalam beberapa jenis makanan seperti lobak merah, roti , tomato dan beberapa lagi. Namun mampukah kita memastikan setiap hari mengambil makanan ini agar kandungan fitosterol tinggi dalam badan kita? Mungkin untuk makan boleh tetapi untuk disiplin setiap hari sangat sukar. Cara  yang mudah  ialah denagn mengambil supplemen ini. Tambahan lagi Phytocol-ST Shaklee adalah 100% semulajadi dan dirumus khas dengan ramuan terpilih secara klinikal untuk membantu mengawal paras kolesterol dengan cara menghindar penyerapan kolesterol dalam tubuh.

Kehebatan Phytocol-ST:

  • Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada sumber semulajadi tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin
  • Membekalkan 2 000 mg fitosterol setiap hari
  • Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian
  • Membekalakan 100% nilai fitosterol harian
  • Tiada bahan pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan
  • Halal

Phytocol ini sangat2 memnabtu mengawal kolestrerol dalam badan . Lagi brkesan kalau anda  dapat mengamalkan gaya pemakanan yang sihat disamping melakukan senanaman sekurang-kurangnya sekali seminggu. Pastikan hidangan kita lebihkan sayuran dan  buahan. Pilihan di tangan kita, buatlah pilihan yang tepat.

Jom cuba produk baru dari Shaklee ini. Sememangnya dirumus khas untuk mengawal kolesterol. Belum cuba, belum tahu.

Boleh baca entri yang berkaitan

Menurunkan kolesterol dengan cara yang mudah

order

Whatsap / Sms : 019 965 6193

Fanpage : Rahsia ummi

Facebook : Wan Norasiah

SID : 908037

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge