Atasi Gout Dengan Vitamin Shaklee

Hari ni nak cerita pasal gout. Gout biasanya dihidapi oleh orang lelaki. Apabila diserang gout pesakit biasanya akan mengalami bengkak2 pada sendi dan sakit bahagian tendon. Bak kata lain memang sakit nak berjalan. Cuba kita cuba cari supplemen untuk atasi penyakit gout ini. InsyaAllah boleh membantu.

gout

Apakah Gout?

Penyakit gout ditakrifkan sebagai penghasilan asid urik secara berlebihan di dalam badan dan ini berlaku dalam keadaan yang mana produksinya bertambah dengan pengambilan secara berlebihan makanan purin berprotein tinggi.

gout 2

Makanan Punca Penyakit Gout

Contohnya, makanan laut (udang, ketam, sotong, dan sebagainya) dan daging merah seperti daging lembu dan kambing disertakan juga dengan gangguan pada perkumuhan asid urik dari badan, mengakibatkan penyakit gout atau berlebihan asid urik dalam badan.

Tidak kesemua makanan yang berprotein meninggikan risiko gout seperti ikan dan telur ayam, akan tetapi harus diingat bahawa gout menyerang seseorang yang mengambil protein secara berlebihan.

Terdapat kajian yang menunjukkan seseorang yang makan daging merah secara berlebihan meninggikan risiko mendapat gout pada kadar 40 peratus dan bagi mereka yang mengambil makanan laut berlebihan (selain ikan) risikonya meningkat kepada 50 peratus untuk mendapat gout.

Dalam kajian yang sama juga menunjukkan pengambilan sayur-sayuran seperti kekacang termasuk kacang pis, bunga kubis, bayam dan cendawan tiada kaitan dengan risiko mendapat gout dan tiada kontraindikasi untuk mengambil susu rendah lemak oleh pesakit gout.

seafood

Cara Mengatasi Gout

Secara lanjut berkenaan diet gout, berjumpalah dengan pakar dietetik yang berdekatan untuk mendapatkan nasihat yang sewajarnya.
Selain mengawal pemakanan dengan tidak mengambil purin berprotein tinggi seperti yang telah disebutkan di atas secara berlebihan, terdapat ubat-ubatan tertentu yang dapat membantu mengurangkan asid urik dalam badan dan pesakit juga dinasihatkan agar meminum air yang banyak setiap hari bagi membantu perkumuhan asid urik asid dari badan dan mengurangkan risiko mendapat batu karang.

Ringkasnya, pemakanan yang harus dikurangkan/dielakkan adalah protein yang menghasilkan kandungan purin yang banyak, dan purin adalah penyumbang terbesar kepada pembentukan asid urik.
Untuk mengetahui lebih lanjut lagi tentang rawatan gout, silalah berjumpa dengan pakar perubatan anda dan berbincang dengan pakar dietetik mengenai diet yang sesuai untuk pesakit gout.

– Jawapan disediakan oleh Pakar Bedah Ortopedik dan Sukan, Pusat Perubatan Kelana Jaya (KJMSC), Selangor, Dr. Khaizatul Ezam Abu Bakar

Apakah Supplemen yang dicadangkan membantu atasi pesakit Gout?
1. Alfafa
2. Omega Guard
3. Performance Drink

Alfafa

Menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Alfafa berfungsi sebagai detox. Oleh itu pesakit perlu minum air yang banyak

shaklee alfafa

Omega Guard

DHA dan EPA merupakan asid lemak 3 yang ditemui di dalam ikan alut dalam. Kedua2 asid in diperayai mampu menygurangkankeradangan pada sendi pesakit

omega guard bagus untuk kanka-kanak
omega guard bagus untuk kanka-kanak

Performance Drink

Memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak berlaku dehidrasi

PD

Harga runcit
Alfafa RM 53
Omega guard RM 136
Performance Drink RM 82

Nak murah? Jom join ahli serendah RM 75 untuk seumur hidup. Klik di sini.

Kita berikhtiar, Allah saje yang menyembuhkannya. Jangan rasa rugi mencegah dan merawat sakit. Mungkin ia boleh mengatasi masalah sakit gout. Belum cuba belum tahu

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya
Whatsap/Sms: 019 965 6193
Fanpage: Rahsia Ummi
SID : 908037

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge