Amalkan Krim Malam Terbaik (Overnight Renewal Cream) Agar Cantik Seperti Orang Korea

Adakah anda penggemar krim malam?Jika yer…anda seorang yang bijak.Ini kerana anda ada ciri-ciri orang Korea yang ada kulit wajah yang cantik.Sebenarnya krim malam atau overnight renewal cream malam sangat- sangat penting. Tapi ramai wanita tidak mengambil berat amalan memakai krim malam.

Jarang sekali kita menitikberatkan tentang night cream kan? Kebanyakan kita hanya tertumpu pada perlindungan kulit ketika siang hari tak kira lah untuk melembap, untuk mengelakkan UVA & UVB, untuk mengurangkan kilatan kulit dan melindungi daripada pencemaran persekitaran. Namun, adakah anda sedar bahawa krim malam juga penting? 🤔🤔🤔

Sebenarnya orang Korea menjaga kecantikan kulit dengan cara KURANGKAN make up tetapi LEBIHKAN penjagaan kulit.

Sains telah membuktikan bahawa sel badan kita diperbaharui dan diperbaiki ketika kita tidur. Jadi, apa yang harus anda lakukan untuk membantu meningkatkan kadar pembaharuan sel tersebut agar kulit licin macam orang *Korea*?

Kepentingan Krim Malam

Penggunaan krim malam adalah penting kerana kulit anda sedang berehat dan dalam proses pemulihan. Krim malam biasanya berfungsi sebagai anti-penuaan. Penggunaan krim malam boleh meningkatkan kualiti, menstabilkan kelembapan dan menegangkan kulit, mengelakkan kedut serta tanda-tanda penuaan kulit yang lain.

BOLEHKAH MENGGUNAKAN KRIM SIANG DI MALAM HARI?

Sebenarnya tiada salahnya jika menggunakan krim siang sebagai krim malam anda. Akan tetapi, krim siang dan malam masing-masing diformulasi dengan bahan yang berbeza dan mempunyai fungsi tersendiri.

PERBEZAAN KRIM SIANG DAN KRIM MALAM

Krim siang berfungsi sebagai pelindung, manakala krim malam berfungsi sebagai pemulihan dan memperbaharui sel — disebabkan itulah krim malam kaya dengan tekstur dan dipenuhi ekstrak pemulih kulit yang berperanan untuk memulihkan sel kulit yang telah rosak di siang hari oleh persekitaran sehingga menyebabkan kulit menjadi tua lebih awal dari usia.

ADAKAH BENAR KULIT MEMERLUKAN LAYANAN ISTIMEWA KETIKA TIDUR? MENGAPA?

Jom baca fakta saintifik tentang tidur & kulit

*SIANG/PAGI (9 am – 9pm)*

Kulit anda bekerja keras untuk melindungi dirinya daripada radikal bebas, pencemaran, asap kenderaan/rokok, cuaca panas/sejuk. Kini tiba waktu tidur dan kulit akan memulakan tugasnya untuk memulihkan dan memperbaharui sel dalam kadar 3x ganda daripada waktu siang.

*PETANG (9 pm – 11 pm)*

Apabila anda mula tidur kira-kira pada pukul 9 pm, kulit anda juga turut mula berehat 😌. Fasa ini adalah fasa permulaan untuk tidur dan pada fasa ini, kulit anda mampu dan lebih mudah menyerap rawatan topikal (urutan) dan merangsang pembaikian DNA.

Tambahan pula, hormon melatonin mula meningkat beberapa jam sebelum tidur dan menyebabkan anda rasa letih, maka keupayaan kulit untuk memulih/memperbaharui diri sendiri juga turut bertambah pada waktu malam. Melatonin merupakan hormon yang sangat bijak. Ia menyebabkan kita berasa letih agar kulit bersedia untuk dipulih/diperbaharui dan berfungsi untuk mengatasi kerosakan pada kulit sepanjang hari daripada UV dan pencemaran 🌞.

*MALAM (11 pm – 6 am)*

Hormon lain yang bekerja ketika kita tidur ialah HGH (Human Growth Hormone) yang bertanggungjawab mempercepatkan pemulihan dan pertumbuhan semula sel kulit.

Pada kira-kira pukul 11 pm hingga 4 am, penghasilan sel adalah berganda dan sekiranya anda berada dalam tidur yang nyenyak, pengeluaran sel meningkat *3x ganda* di antara jam *2 am hingga 4 am* 😎. Ini merupakan kunci pada kecantikan kulit anda. Sel-sel stem dan sel utama bertanggungjawab untuk menghasilkan sel-sel yang baru bagi menggantikan sel yang telah mati/tua dan tekstur kulit diperbaharui.

 

 

Pada waktu malam, kulit juga menjadi lebih telap menyebabkan ia mudah menyerap produk penjagaan kulit yang anda guna 🌟. Tetapi, anda perlu tahu bahawa pada fasa ini, kulit akan kehilangan kelembapan akibat proses pemulihan 😱. Oleh yang demikian, di sinilah fungsi nya night cream anda untuk mengekalkan keseimbangan kelembapan pada kulit ketika tidur.

*SIANG/PAGI (6 am – 9 am)*

Pada fasa ini, kehilangan air dari kulit adalah tinggi dan kulit anda berada pada keadaan yang kering 😖. Apabila terdedah pada cahaya, hormon kortisol meningkat dan kulit menjadi kemerahan atau radang 😡. Pemulihan DNA pada fasa ini menjadi pasif dan kulit menjadi lebih mudah rosak akibat cahaya matahari 🌞.

Melihat kepada faktor ini..amat penting kita mengamalkan krim malam agar kulit kita sentiasa segar dan nampak berseri serta awet muda.

Dapatkan krim malam shaklee atau dikenali overnight renewal cream yang sememangnya bebas bahan kimia, selamat dan berkesan.

Testimoni 1

Testimoni 2

Lagi power bila bergabung dengan deep foaming cleanser

Testimoni 3

Testimoni 4

Usah berkira nak kulit cantik, anjal dan gebu. Dapatkan sekarang. Klik saje

Apa-apa pertanyaan boleh tanya saya..

Whatsapp: 019 965 6193

FB : Wan Norasiah

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

COD : Kampar – Gopeng – Batu Gajah – SimpanPulai – Ipoh

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge