7 Sebab Esp Shaklee Bagus Untuk Ibu Mengandung

Tahniah kepada bakal menjadi ibu. Tiada hadiah yang paling bahagia selain daripad nikmat menjadi ibu. Bayangkan berapa ramai yang diberi ujian lambnat atau memang tak berpeluang untuk mengandung dan seterusnya menjadi ibu.

Sebagai tanda syukur kita atas kurniaan nikmat ini, para ibu perlu menjaga kandungan sebaik mungkin.  Faktor kesihatan dan pemakanan amat perlu diberi keutamaan. Perkembangan bayi dalam kandungan amat bergantung kepada ibu.

Ibu-ibu perlu memastikan pemakanan yang diambil  adalah diet seimbang. Namun zaman sekarang menyediakan diet seimbang sangat mencabar. Kesibukan setiap hari menghalang ibu-ibu mendapatk khasiat yang secukupnya dari menu setiap hari.

 

 

Sebagai alternatif, Shaklee menghasilkan makanan tambahan iaitu ESP. Esp Shaklee merupakan satu minuman protein. Ia adalah makanan tambahan yang sangat disyorkan kepada ibu hamil

7 Khasiat  ESP Shaklee yang Bagus Untuk Ibu Hamil

ESP SUMBER PROTEIN
Ibu-ibu hamil, perlu memastikan pengambilan protein yang mencukupi bagi keperluan janin membesar.Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.
Kandungan ESP terdiri daripada kalsium, protein vitamin B6, Iron, Thiamin, Riboflavin.

 

ESP MEMBANTU IBU-IBU KEKAL BERTENAGA

THIAMIN di dalam ESP membantu memberi tenaga dan memberikan ibu tidur yang lena tanpa gangguan.Selain itu, RIBOFLAVIN dalam ESP menstabilkan tenaga bagi para ibu yang sedang hamil Kebiasaannya semasa hamil para ibu sering berasa letih dan lesu.Jadi dengan nutrien RIBOFLAVIN dalam ESP sangat berkhasiat untuk ibu ibu.

 

ESP MEMBANTU MENGAWAL BERAT BADAN IBU HAMIL & SESUAI UNTUK IBU-IBU YANG GDM

ESP mempunyai Glysemix Index (GI) yang rendah. GI Rendah = glukos & tenaga ditukarkan secara perlahan2. Ianya turut membantu ibu-ibu kenyang lebih lama, selain bagus untuk ibu2 mengelak diabetes kerana membantu menstabilkan paras gula dalam badan

MEMBANTU MENINGKATKAN SISTEM IMUN IBU

Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi di dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, pertumbuhan terbantut, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya membawa kepada kegagalan fungsi organ. Protein juga terdiri daripada asid amino & Esp turut mengandungi 9 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.

 

ESP MEMBANTU PEMBENTUKKAN & PERKEMBANGAN TISU,OTOT & OTAK BAYI.

Riboflavin, atau vitamin B2, adalah vitamin membantu menggalakkan pertumbuhan bayi. Membantu penglihatan yang baik dan kulit yang sihat.
Riboflavin juga penting untuk perkembangan tulang, otot, dan saraf bayi.

 

ESP MEMBANTU MENJADIKAN KULIT IBU & BAYI LEBIH LICIN,CANTIK & GEBU

Kandungan Vitamin B6 dalam ESP yang terkenal dengan keupayaannya untuk kecantikan kulit. Ada ibu yang semasa mengandung mengalami alahan pada kulit yang mana kulit jadi kusam dan tak cantik, juga kering. Vitamin B6 boleh bantu melembabkan kulit ibu bagi lebih bermaya dan nampak cantik.

 

ESP MEMBANTU IBU-IBU YANG MENGALAMI MORNING SICKNESS/ALAHAN YANG TERUK

ESP mengandungi VITAMIN B6, penting mengurangkan morning sickness bagi ibu ibu. Kebiasaannya awal kehamilan pasti ibu akan merasa pening, loya, muntah muntah, Jadi dengan Vitamin B6 dalam ESP membantu ibu mengurangkan rasa loya dan muntah yang keterlaluan dan memberikan ibu-ibu tenaga walaupun mengalami morning sickness yang teruk. Selain itu, Lysine di dalam ESP juga turut membantu ibu hilangkan keletihan, kepenatan ,rasa penat melampau , rasa loya , menggigil, seram sejuk , tiada selera makan & anemia.

Antara testimoni  tentang ESP ni.

Kelebihan lain ESP untuk ibu hamil

 

Sebenarnya ESP termasuk dalam set hamil. pengamvbilan yang lengkap memberikan kesan yang mantap.

Adakah anda masih ragu-ragu denagn kelebihan ESP ini? Anda boleh hubungi saya untuk sebarang persoalan. klik saje untuk wasap

Untuk order ESP secara online, boleh klik sini.

FB : Wan Norasiah

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

COD : Kampar – Gopeng – Batu Gajah – Simpang Pulai – Ipoh

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge